Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 359
Comentează add

Alte două incidente de natură teroristă au avut loc astăzi împotriva Franței.

Mesajul preşedintelui francez Emmanuel Macron, după atentatul din Nisa

florin-lepadatu

Arhivă foto. Agerpres/AFP.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a mers în această după amiază la Nisa, unde trei oameni au fost uciși în această dimineață, în Catedrala Notre-Dame, de un terorist islamist. Nivelul de alertă antiteroristă este maxim pe teritoriul întregii Franțe.

Corespondenţă de la Paris - Reporter: Daniela Coman - Președintele le-a cerut forțelor de ordine să întărească supravegherea bisericilor și a cimitirelor în preajma Sărbătorii Tuturor Sfinților din acest weekend, când catolicii își comemorează morții. O vigilență întărită este necesară în școli și în jurul lor începând de luni, când elevii revin din vacanță. El a mai anunțat dublarea numărului militarilor din Operațiunea "Santinela", creată după atentatele din 2015 și care patrulează înarmați pe străzi. Președintele Emmanuel Macron a transmis un mesaj de fermitate și de unitate după tragicul eveniment de la Nisa.

Emmanuel Macron: „Am fost din nou atacaţi pentru valorile în care credem, pentru dorința noastră de libertate, pentru posibilitatea de a crede sau de a nu crede în vreo religie și de a nu ceda în fața terorii. Vom continua să acționăm pentru a ne proteja cetățenii, dar și pentru a riposta. Susținerea națiunii pentru  Nisa, pentru toți catolicii din Franța și unitate.”

Reporter: Potrivit informațiilor preliminare ale anchetei, autorul atentatului de la Nisa este un bărbat tunisian de 21 de ani, sosit la începutul lunii în Franța, venind dintr-o tabără de refugiați din Italia. El a ucis două femei care se rugau în biserică și pe paznicul catedralei, una dintre victime fiind decapitată.

Alte două incidente de natură teroristă au avut loc astăzi împotriva Franței. Polițiștii au împușcat mortal un bărbat în apropiere de orașul Avignon, din sudul Franței, după ce aceasta amenințase trecătorii cu o armă, strigând același slogan religios musulman; iar în Arabia Saudită, un agent de securitate de la un consulat francez a fost atacat cu cuțitul, chiar în fața instituției, fiind rănit. 


Etichete atentatefrantamesajmacron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live