Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA "-" LA "+" INFINIT (R) Joi, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

14 August 2017
Vizualizari: 566
Comentează add

Incidentele din oraşul Charlottesville, statul Virginia: Preşedintele Donald Trump condamnă toate formele de "violenţă şi ură"

Mesajul lui D. Trump după violențele din Charlottesville, statul Virginia

cristina-grecu

Presedintele SUA Donald Trump. Foto: Arhivă.

Preşedintele american, Donald Trump, a condamnat toate formele de "violenţă şi ură", inclusiv pe cele comise de "naţionaliştii albi şi extrema dreaptă", atunci când a vorbit despre incidentele de ieri din oraşul Charlottesville, din statul Virginia.

Precizările au fost făcute astăzi de un purtător de cuvânt de la Casa Albă, după ce liderul american a fost criticat pentru că nu a numit în mod explicit pe cei care se fac vinovaţi de violenţele de ieri.

Criticile la adresa preşedintelui au venit atât din partea propriului Partid Republican, cât şi din partea democraţilor, nemulţumiţi de modul în care Donald Trump a criticat într-o primă instanţă violenţele de ieri.

Liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a spus chiar că preşedintele ignoră realitatea. În replică, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă a amintit că preşedintele a fost foarte ferm în declaraţia de condamnare făcută ieri.

În plus, a mai afirmat purtătorul de cuvânt, liderul american a făcut apel la unitate şi la restaurarea rapidă a legii şi ordinii.

Şi fiica preşedintelui, Ivanka Trump, consilieră la Casa Albă, a denunţat pe Twitter "rasismul, supremaţia albă şi neonazismul".

Extremiştii de dreapta, inclusiv membrii ai organizaţiei Ku Klux Klan, s-au confruntat pe tot parcursul zilei de ieri cu protestatarii anti-rasişti în oraşul Charlottesville. 15 persoane au fost rănite în ciocnirile dintre cele două tabere.


A urmat un alt incident tragic. Un tânăr de 20 de ani a intrat intenţionat cu maşina într-un grup de protestatari anti-rasişti.

O femeie a fost ucisă şi 19 persoane au fost rănite.

Tânărul a fost pus sub acuzare pentru omor calificat.


Etichete donald trumpsuaincidentecharlottesvilevirginiaku klux klanivanka trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live