Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

28 Octombrie 2019
Vizualizari: 1478
Comentează add

Generalul Nicolae Ionel Ciucă a fost trecut astăzi în rezervă, prin decretul semnat de preşedintele României Klaus Iohanis.

Mesajul generalului Nicolae Ionel Ciucă la trecerea în rezervă

radu-dobritoiu

Generalul Nicolae Ionel Ciucă a fost trecut astăzi în rezervă, prin decretul semnat de preşedintele României Klaus Iohanis.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, generalul (r) Nicolae Ionel Ciucă declară:

"Nu a fost o decizie usoară. A fost poate cea mai grea decizie a unei cariere începută acum 38 ani".
"Nu mi-am făcut calcule pentru a ocupa vreo funcție politică, nu mi-am dorit și nu am avut astfel de ambiții. Mi-am dorit însă foarte multe pentru Armata României. Nu am experientă politică, însă consider că am suficientă experiență legată de funcționarea sistemului militar, de nevoile și provocările cu care se confruntă, am fost parte a acestora, în ultimii ani, din calitatea de șef al Statului Major al Apărării și consider că această experiență mă va ajuta să pot să susțin îndeplinirea obiectivelor ministerului".Generalul Nicolae Ionel Ciucă dă asigurări ca va lupta în continuare pentru militari şi pentru interesele Armatei României:

"De mâine voi putea să mă lupt, cu aceeași determinare, pentru interesele militarilor Armatei și României, dintr-o altă postură și voi putea să răspund celor care nu au respectat Armata Romaniei, cărora din poziția militară în care mă aflam, nu le-am putut răspunde direct.
Ştiu de ce au nevoie militarii Armatei României. Pentru că am fost în cele mai dificile misiuni şi am simţit cât de important este ca militarii să primească tot ce au nevoie. Am perceput asta în deşertul Kandahar sau în momente de cumpănă cum a fost Bătălia de la Nassiriyah, din Irak.
Vreau să subliniez, clar, pentru toată lumea, că am acceptat să particip în acest proiect, în calitate de specialist pe domeniu, conștient fiind că este o perioadă foarte importantă pentru România, într-un context de securitate provocator în care domeniul de securitate si apărare trebuie să îsi mențină coerența si continuitatea".


Etichete general Nicolae Ciucatrecere in rezerva Nicolae Ciucamesaj Nicolae Ciuca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live