Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 17-a: Universitatea Craiova – FCSB Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

1 Noiembrie 2021
Vizualizari: 1798
Comentează add

Shane Dixon, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti și Tim Gerhardson, Consilierul pentru Presa si Cultura ambasada SUA.

Mesaje de Ziua Radioului Public din partea Ambasadei SUA la București Mesaje de Ziua Radioului Public din partea Ambasadei SUA la București - Conține audio

carmen-gavrila

 Foto: Arhivă.  

Radioul Public aniversează, astăzi, 93 de ani de la prima transmisie în eter. "Alo, alo, aici Radio Bucureşti" - au fost primele cuvinte care s-au auzit de la Radio.

În cei 93 de ani de existenţă neîntreruptă Radioul Public a transmis toate evenimentele semnificatative din istoria României. Pe timp de pace sau război, în vremuri de prosperitate sau de criză, de-a lungul tuturor regimurilor politice, Radioul Public a ramas un reper de credibilitate.

Ca recunoaştere a rolului determinant al Radioului în istoria României, Parlamentul a instituit ziua de 1 Noiembrie ca Zi Naţională a Radioului.

Un prim mesaj de felicitare a venit de la Ambasada SUA, rostit în limba română de Shane Dixon, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti:

AUDIO:

Astăzi, cu ocazia Zilei Naționale a Radioului și a Zilei Radioului Public, Ambasada SUA și eu, personal, ne reafirmăm convingerea că libertatea presei și libertatea de exprimare sunt fundamentale în orice regim democratic.  Așa cum a afirmat recent Secretarul de Stat Anthony Blinken, „informația și cunoașterea sunt instrumente puternice, iar o presă liberă și independentă reprezintă instituția de bază care conectează publicul la informațiile de care are nevoie”.  Cetățenii informați sunt cetățeni care au putere.  În această zi de aniversare națională pentru radioul din România, îi cinstim pe jurnaliștii radio care lucrează neobosit, adesea expunându-se unui mare risc în acest mediu sanitar precar, și ne relatează poveștile pe care altfel nu le-am putea auzi.  Ziua de azi este dedicată acestor femei și bărbați și modului în care jurnalismul pe care îl practică aduce beneficii pentru tot publicul român. Sunteți gardienii valorilor noastre democratice comune și munca voastră este foarte apreciată.  La mulți ani de Ziua Radioului Public și La mulți ani Radio România!

Tim Gerhardson, Consilierul pentru Presa si Cultura ambasada SUA:

AUDIO:

La mulți ani Radio Romania pentru cei 93 de ani!  Pentru un diplomat care lucrează în cadrul Secției de Diplomație Publică a Ambasadei SUA, parteneriatul cu presa locală oferă cea mai potrivită platformă pentru a se conecta cu audiența locală.  Colaborarea noastră merge mai departe de București.  Numai in acest an, Ambasada SUA a colaborat cu Radio Timisoara, Radio Cluj și Radio Romania Brașov pentru a ne face vocile auzite de către publicul român.  Astăzi suntem bucuroși să sărbătorim această colaborare cu radioul public și îi felicităm pe jurnaliștii radio pentru prietenia și dedicația lor.


Etichete Exclusiv RadioZiua Radioului PublicShane Dixonadjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la BucureştiTim GerhardsonConsilierul pentru Presa si Cultura ambasada SUA(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live