Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Aprilie 2021
Vizualizari: 560
Comentează add

Mesaje de condoleanţe din lumea întreagă sunt adresate familiei regale britanice după decesul prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a.

Mesaje de condoleanţe din lumea întreagă, trimise familiei regale britanice

radiojurnal

  Foto: royal.uk

Mesaje de condoleanţe din lumea întreagă sunt adresate familiei regale britanice după decesul prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a.

Primul care i-a adus un omagiu - după anunţul decesului de la Palatul Buckingham - a fost premierul britanic, Boris Johnson, care a evocat viaţa şi munca extraordinare ale ducelui de Edinburgh.

Printre primele reacţii a fost cea a Familiei Regale a României - înrudită cu Familia Regală Britanică - şi care a spus că pentru generaţia de astăzi, Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip rămân drept modele spirituale şi surse fundamentale de inspiraţie. Luminiţa Apostol - cu o sinteză a reacţiilor internaţionale.

Ducele de Edinburg, In Memoriam Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga...

Publicată de Familia Regala a Romaniei pe Vineri, 9 aprilie 2021
Reporter: Tot de la Bucureşti a transmis un mesaj de condoleanţe şi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a spus că România este alături de Familia Regală şi de poporul britanic şi şi-a exprimat încrederea că istoria va onora contribuţia prinţului Philip.
 
Alţi lideri politici din întreaga lume omagiază în mesajele lor viaţa şi activitatea prinţului Philip, pe care fostul premier britanic, Tony Blair, l-a calificat drept un om al hotărârii şi curajului, care era adesea înaintea vremii sale.
 
În Statele Unite, prima reacţie a venit de la fostul preşedinte George Bush. El a elogiat viaţa remarcabilă a prinţului Philip şi a spus că acesta a reprezentat cu demnitate Marea Britanie şi a adus o forţă şi un sprijin fără limite coroanei britanice.
 
Preşedintele actual, Joe Biden, a salutat deceniile de acţiune devotată ale prinţului Philip.
 
Premierul australian, Scott Morrison, a subliniat că ducele de Edinburgh a fost simbolul unei întregi generaţii, cu care nu ne vom mai întâlni niciodată, iar premierul Canadei, Justin Trudeau, a a remarcat faptul că prinţul Philip era un om al principiilor, animat de simţul datoriei faţă de ceilalţi.
 
Şi la Berlin, cancelarul Angela Merkel a vorbit tot despre simţul datoriei manifestat de prinţul consort al Marii Britanii.
 
Regele Felipe al Spaniei şi regina Letiţia au salutat şi ei simţul datoriei şi devotamentul prinţului Philip pentru Coroana britanică şi pentru Marea Britanie.
 
Prinţul Philip va fi regretat în Israel şi în toată lumea - a scris pe Twitter premierul israelian, Benjamin Netanyahu.
 

Etichete prinţul PhilipdecescondoleanteMarea BritanieElisabeta a II-a(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live