Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

27 Noiembrie 2020
Vizualizari: 242
Comentează add

Comunitatea Declic, flashmob în faţa Ministerului Sănătăţii, din cauza neraportării infecțiilor nosocomiale.

Mesaj către Ministerul Sănătății: „Murim cu zile în spitale"

adriana-turea

Peste 18.000 de membri ai comunității  Declic au semnat o petiție pe care au depus-o la Ministerul Sănătății, prin care solicită raportarea zilnică și transparentă a infecțiilor intraspitalicești.

Membrii acestei comunități au organizat și un flashmob în fața ministerului. Ei au adus un pat de spital cu un pacient acoperit de un cearceaf și au purtat pancarte cu diferite mesaje.

Anduta Careţu, reprezentant Declic: Petiția "Raportați infecțiile intraspitalicești" este o petiție semnată de 18.000 de membri Declic prin care îi cerem ministrului sănătății, Nelu Tătaru, să asigure un cadru funcțional de raportare a acestor infecții intraspitalicești. Asta pentru că de zeci de ani România se confruntă cu o subraportare a acestor infecții nosocomiale, deși ele reprezintă principala amenințare la siguranța pacienților internați. Ceea ce facem astăzi, aici este să atragem atenția Ministerului Sănătății și ministrului Nelu Tătaru asupra acestui fapt. Recreăm o realitate sumbră din aproape orice secție de ATI din România. Practic avem un pat real de spital, un actor în rol de pacient, vegheat de bacterii ucigașe și mesajele noastre către reprezentanții instituției.

Care este cel mai important mesaj pe care îl aveți?
"Murim cu zile în spitale" și nu vrem ca infecție nosocomiale să mai fie ascunse. Ele trebuie să fi raportate, clar, transparent, astfel încât să se poată lua ulterior măsuri concrete de combatere a acestora.

Anduța Careţu a mai adăugat că autoritățile române au raportată zero cazuri de infecții intraspitalicești la pacienții diagnosticați cu COVID-19 de la începutul pandemiei până acum.

Ea precizează că acest lucru este imposibil în condițiile în care din raportările europene reiese că inclusiv țări cu sisteme medicale mult mai performante se confruntă cu infecții asociate asistenței medicale, mai ales în secțiile de terapie intensivă.


Etichete (ii)mesajinfectiinosocomiale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live