Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 19 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Iulie 2019
Vizualizari: 292
Comentează add

La Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, din capitală, începe o ceremonie în cadrul căreia vor evolua câteva zeci de aeronave şi elicoptere.

Mesaj al preşedintelui Iohannis de Ziua Aviaţiei

radiojurnal

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, azi, de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, un mesaj în care subliniază admiraţia tuturor faţă de profesia de aviator şi rolul important pe care 'temerarii zborului' îl au în îndeplinirea misiunilor pentru protejarea suveranităţii spaţiului aerian al României.

În mesaj, preşedintele spune că lansarea misiunilor de poliţie aeriană cu avioane F-16 sub comandă naţională este un rezultat concret al acordului politic încheiat cu partidele parlamentare, la începutul mandatului său de preşedinte, privind creşterea finanţării cheltuielilor de apărare până la 2% din PIB.

Totodată, arată şeful statului, Forţele Aeriene Române trebuie să continue procesul amplu de modernizare ca parte a consolidării posturii de apărare a României, în concordanţă cu deciziile NATO.

De Ziua Aviaţiei, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, din capitală, începe o ceremonie în cadrul căreia vor evolua câteva zeci de aeronave şi elicoptere. Reporterul nostru, Cătălin Radu, transmite că vor fi depuse coroane de flori în memoria eroilor aviației, iar apoi monumentul va fi survolat de aproximativ 25 de aeronave militare, printre care cele de tip F-16, MIG-21 Lancer şi C-27 Spartan, dar şi elicoptere IAR-330 Puma, aparținând Forţelor Aeriene Române.

Vor mai survola spaţiul aerian şi două aeronave ale Forţelor Aeriene Italiene, dar şi şase elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne, trei elicoptere IAR-330 Puma ale Serviciului Român de Informații, şi patru aeronave tip Extra 300 aparţinând Aeroclubului României. La acest eveniment participă și ministrul apărării naționale, Gabriel Leş, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă. Va fi şi un moment organizat de Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Sunt deja impuse restricţii de circulație de la ora 9:30 în zonă şi până la ora 11:30 astfel: nu se circulă pe nici un sens pe bulevardul Aviatorilor, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Charles de Gaulle, Aleea Modrogan și Aleea Alexandru sunt oprite circulaţiei auto, str. arh. Ion Mincu pe ambele sensuri de circulaţie, între Şoseaua Kiseleff şi Bv. Aviatorilor, este restricţionată circulaţia maşinilor şi pe strada Aviator Gh. Demetriade, pe ambele sensuri, între str. Ermil Pangratti şi Bv. Aviatorilor. Poliţia rutieră recomandă şoferilor să folosească rute ocolitoare în acest interval orar, a mai transmis reporterul RRA.


Etichete Aviaţieavioaneziua aviatieimesaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live