Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mario Balint

29 Mai 2022
Vizualizari: 211
Comentează add

Soarta Transnistriei este legată direct de evoluția războiului din Ucraina, este de părere directorul Asociației Promo-LEX, Ion Manole.

Mersul războiului din Ucraina va determina și viitorul Transnistriei

mario-balint

  Intrarea în Tiraspol, capitala autoproclamatei Republici Transnistrene.            Foto: Aleksey FILIPPOV / AFP.

Mersul războiului din Ucraina va determina și viitorul zonei separatiste Transnistria, afirmă reprezentanții societății civile din Republica Moldova. 
 
Trimisul RRA la Chișinău, Mario Balint, relatează.
 
Reporter: Soarta Transnistriei este legată direct de evoluția războiului din Ucraina, este de părere directorul Asociației Promo-LEX, Ion Manole. Acesta spune că, în următoarele luni, situația actuală, prezentă de 30 de ani, nu mai poate continua și trebuie găsită o rezolvare într-o formă sau alta.
 
Ion Manole: Federația Rusă a căutat întotdeauna soluții, posibilități să-și mențină prezența militară în Republica Moldova. Așa-zisa Transnistrie a apărut tot datorită insistențelor, subordonând Republica Moldova. Ulterior, Republica Moldova a comis greșeli peste greșeli, a semnat acte deja la direct cu Tiraspolul, ceea ce a dat o recunoaștere ca parte egală la masa de negocieri, iar din acel moment, lucrurile s-au încâlcit și mai mult, iar astăzi, acest nod nu mai poate fi descâlcit. Și, evident, în contextul războiului din Ucraina, devine foarte clar că problema transnistreană va trebui să aibă o soluție. Foarte mult depinde de rezultatele acestui război, acestei agresiuni nedrepte împotriva Ucrainei.
 
Promo-LEX este o organizație nonguvernamentală din Republica Moldova care are ca misiune protejarea drepturilor omului și contribuția la dezvoltarea democrației, inclusiv în regiunea transnistreană.

Etichete transnistriaucrainarazboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live