Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

15 Decembrie 2017
Vizualizari: 494
Comentează add

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron doresc să ajungă la o poziţie comună cu privire la reforma zonei euro, la summitul european din martie 2018.

Merkel şi Macron doresc o poziţie comună privind reforma zonei euro

radu-dobritoiu

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au declarat vineri, la finalul Consiliului European de la Bruxelles, că doresc să ajungă la o poziţie comună cu privire la reforma zonei euro, la summitul european din martie 2018, transmite AFP.

'Vrem să ajungem până în martie să ne apropiem poziţiile', a afirmat cancelarul german, în conferinţa de presă comună cu şeful statului francez.

'Vom găsi o soluţie comună, pentru că este necesar pentru Europa. Când se vrea, se poate', a subliniat dna Merkel.

La rândul său, preşedintele Macron s-a referit la 'voinţa pe care o avem şi unul, şi celălalt de a avea poziţii convergente încă din luna martie'.

Agerpres aminteşte că Emmanuel Macron şi-a prezentat, într-un discurs susţinut în septembrie la Universitatea Sorbona, viziunea despre o reformă a zonei euro, ce include în special crearea postului de ministru al finanţelor şi a unui buget pentru zona euro, propuneri ce sunt însă departe de a întruni unanimitatea.


Etichete Angela MerkelEmmanuel Macronreforma zona Euro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live