Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

25 Mai 2020
Vizualizari: 454
Comentează add

Memorial Day, marcată la Ambasada SUA

carmen-gavrila

Foto: Carmen Gavrilă

Ambasada SUA a marcat astazi printr-o ceremonie Ziua de Comemorare a Eroilor, la care au participat ambasadorul american Adrian Zuckerman si ministrul roman al apararii Nicolae Ciuca.
 
Ambasadorul Zuckerman a declarat ca SUA sunt gata, chiar si in aceasta perioada de pandemie, sa actioneze alaturi de aliati si parteneri pentru a asigura mentinerea libertatilor obtinute prin lupta.
 
Diplomatul american a precizat ca Statele Unite continua sa sprijine o Europa libera si puternica, de care American e legata prin valorile comune de democratie si suveranitate nationala. 
 
"Trebuie cu totii sa sprijinim femeile si barbatii in uniforma ca sa ne apere valorile pe baza carora traim : libertatea, drepturile omului si statul de drept. Aceste valori ne fac diferiti de restul lumii. E ceea ce ne face exceptionali. Nu putem permite nimanui sa ni le ia, si acesta e alt motiv pentru care suntem azi aici. Acesta sa fie si un avertisment pentru cei care ar vrea sa puna la incercare determinarea sau exceptionalismul American. Nu luati generozitatea americana sau spiritul caritabil drept slabiciune.  Romania nu are niciun prieten mai bun decat America" a declarat Adrian Zuckerman.
 
La randul sau, ministrul Apararii, Nicolae Ciuca, a mentionat cei 20 de ani de cand soldatii romani lupta alaturi de cei americani in diverse teatre de operatiuni.
 
"Nicicând în istorie România nu a avut un aliat militar mai puternic şi mai important decât Statele Unite ale Americii. În prezent, parteneriatul nostru strategic reprezintă un pilon fundamental pentru securitatea şi apărarea României. Provocările la adresa securității naționale sunt din ce în ce mai mari și nu le putem depăși decât alături de Statele Unite" a declarat ministrul Nicolae Ciuca.
 
(PH)
 

Etichete Memorial DayAmbasada SUAAdrian ZuckermanNicolae Ciuca(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live