Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

6 Februarie 2019
Vizualizari: 1717
Comentează add

Dennis Christensen, cetăţean danez, şi membrul al "Martorilor lui Iehova" a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru "acte extremiste".

Membru al "Martorilor lui Iehova" condamnat la 6 ani de închisoare în Rusia

sergiu-stet

 

Un tribunal din Rusia a decis miercuri, 6 februarie, că unul dintre membrii din Martorii lui Iehova este vinovat de acte extremiste şi l-a condamnat la o pedeapsă de şase ani de închisoare, a anunţat un purtător de cuvânt al sectei creştine.
 
Conform Reuters, Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană apreciază cazul lui Dennis Christensen, cetăţean danez, drept un test privind libertăţile religioase pe fondul ultimelor dispute dintre Est şi Occident.
 
Cporespondentul BBC transmite că Christensen a fost reţinut în oraşul Oryol, după ce poliţia şi ofiţeri ai serviciului de securitate FSB au întrerupt un serviciu religios al Martorilor lui Iehova.
 
Organizaţii pentru drepturile omului au condamnat demersul autorităţilor ruse, afirmând că acesta se încadrează într-o campanie de persecuţie împotriva mişcării religioase, care are aproximativ 170.000 de membri pe teritoriul rus.
 
Dintre aceştia, câteva zeci sunt urmăriţi penal. Condamnarea danezului a avut loc în pofida intervenţiei surprinzătoare a preşedintelui Vladimir Putin, în decembrie, când a calificat acuzaţiile de extremism împotriva Martorilor lui Iehova drept "un nonsens absolut" şi a promis că va analiza ce se întâmplă. 
 
Christiansen, primul membru al Martorii lui Iehova arestat pentru acte de extremism în Rusia, a pledat nevinovat în faţa instanţei.
 
"Da. Din păcate este adevărat", a declarat pentru Reuters Yaroslav Sivulsky, unul dintre purtătorii de cuvânt al Martorii lui Iehova, întrebat fiind dacă Dennis Christensen a fost găsit vinovat şi condamnat la şase ani de închisoare.
 
 
 

Etichete RusiaMartori ai lui IehovareligiesectăcreştinOryol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live