Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

2 Iulie 2019
Vizualizari: 345
Comentează add

Membrii noului Parlament European, care s-au întrunit astăzi în prima sesiune după alegerile din luna mai.

Membrii noului Parlament European s-au întrunit în prima sesiune

catalin-gombos

 Parlamentul European în plen. Foto: http://audiovisual.europarl.europa.eu.

Membrii noului Parlament European, care s-au întrunit astăzi în prima sesiune după alegerile din luna mai, insistă ca viitoarele funcţii de conducere în acest for să fie deţinute în funcţie de rezultatele obţinute de diferitele familii politice la scrutin.

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch Guillot, a precizat astăzi că acest mesaj i-a fost transmis recent preşedintelui Consiliului, Donald Tusk, în contextul negocierilor care se desfăşoară la Bruxelles cu privire la principalele funcţii din forul comunitar. 

Jaume Duch Guillot: Reiterează importanţa procesului candidatului principal /spitzenkandidaten/ pentru alegerea preşedintelui Comisiei, în al doilea rând importanţa alegerii preşedintelui Comisiei pentru a avea posibilitatea discutării şi negocierii programului acestei legislaturi şi a activităţii desfăşurate de Comisia Europeană împreună cu majoritatea din Parlamentul European. Al treilea element important este acela că alegerea preşedintelui Parlamentului European este independentă de alte alegeri şi de alte nominalizări care sunt negociate chiar astăzi la Bruxelles în cadrul Consiliului European. Apoi amintim că toţi candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene trebuie să fie votaţi pentru a obţine această funcţie de majoritatea membrilor Parlamentului European.

Realizator: Potrivit trimisului nostru la Strasbourg, Cătălin Gomboş, procedura de alegere a noului preşedinte al Parlamentului European, precum şi a celor 14 vicepreşedinţi, va începe mâine


Etichete parlamentul europeansesiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live