Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Noiembrie 2019
Vizualizari: 658
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a fost deja alături de trei noi miniştri, împreună cu premierul Ludovic Orban, la ceremoniile de preluare a mandatelor.

Membrii noului guvern îşi preiau ministerele şi îşi anunţă priorităţile

radiojurnal

Foto arhivă

Este ziua în care membrii noului guvern îşi preiau ministerele, îşi anunţă priorităţile şi spun ce vor face pe termen mai lung pentru cetăţeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost deja alături de trei noi miniştri, împreună cu premierul Ludovic Orban, la ceremoniile de preluare a mandatelor.

Cu puţin timp în urmă s-a încheiat ceremonia de la Ministerul Apărării, iar la cel de interne s-au anunţat reforme semnificative pentru creşterea siguranţei românilor şi pentru depolitizarea instituţiei.

Reporterul RRA Alina Stănuţă este acum în direct cu detalii de la aceste două evenimente.

Reporter: Președintele Klaus Iohannis declara aici, la Ministerul Apărării, că ministerul are o misiune specială foarte grea, care trebuie îndeplinită cu excelență, și anume garantarea securității naționale, care trebuie garantată cu orice preț. Securitatea națională nu este negociabilă și nu are culoare politică, mai spunea șeful statului, Klaus Iohannis.

Prezent la ceremonia de preluare a mandatului, premierul Ludovic Orban afirma că participă la ceremonie pentru a garanta că Guvernul alocă 2% din PIB pentru apărare și că îl va susține pe ministrul Nicolae Ciucă pentru a-şi atinge obiectivele propuse. Noul ministru al apărării, Nicolae Ciucă, fost militar de carieră, afirma că cei din minister sunt perfect conştienţi de responsablitatea pe care o au pentru a-şi îndeplini misiunea față de țară. Anterior acestei ceremonii, președintele și premierul au fost alături de noul ministru de interne, Marcel Vela, care dădea asigurări cetățenilor că siguranța lor reprezintă o prioritate pentru el. 

Marcel Vela: Zero politizare, maximă profesionalizare, cu declararea unui război total împotriva fenomenului criminogen, a infractorilor, a clanurilor interlope, a tuturor acelora care pun în pericol siguranța, viața și bunurile românilor. Am încredere că împreună vom face o lume mai bună.

Reporter: Premierul Ludovic Orban a precizat la rândul său că înzestrarea și refacerea efectivelor Ministerului de Interne sunt printre prioritățile Guvernului. După ceremonia de la Ministerul Apărării, urmează, de la ora 13:15, ceremonia de preluare a mandatului de ministru al justiției de către Cătălin Predoiu, la care participă, de asemenea, președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.


Etichete prioritatiguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live