Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

Ieri, 13:40
Vizualizari: 57
Comentează add

Federaţia Solidaritatea Sanitară protestează în Piaţa Victoriei pentru susţinerea respectării drepturilor legale și morale ale lucrătorilor din sănătate.

Membrii Federaţiei Solidaritatea Sanitară, protest în Piaţa Victoriei

florin-lepadatu

Foto: Arhivă/ Adriana Turea.

Federaţia Solidaritatea Sanitară protestează în Piaţa Victoriei pentru susţinerea respectării drepturilor legale și morale ale lucrătorilor din sănătate.

De asemenea, reprezentanții Federației din organizațiile din țară vor protesta în fața prefecturilor în intervalul orar 14:00-15:00.

Principala revendicare a protestelor o constituie introducerea unor măsuri de protecție a lucrătorilor din sănătate. Membrii de sindicat consideră că decesul celor 86 de profesioniști în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 arată situația dramatică în care se află această categorie de lucrători. Reporterul RRA, Adriana Turea, este prezent în Piața Victoriei și a stat de vorbă cu câțiva dintre protestatari.


-: Discutăm, pe de o parte, despre revendicări în materie de securitate şi sănătate în muncă, respectiv, de asigurare a materialelor necesare salariaţilor, de fapt, de standardizarea echipamentelor de protecţie. Ne-au fost semnalate de către membrii noştri inclusiv situaţii în care erau nevoiţi să poarte o mască pe parcursul întregii ture, adică, pe parcursul a opt ore. Este absolut necesar să stabilim la nivel național o standardizare din această perspectivă, cât, cum și când se schimbă echipamentele de protecție.


-: Am văzut pe pancarte scriind: "Nu vrem să fim discriminaţi!" Da! Ce se întâmplă în sistemul sanitar în acest moment?


-: Există o categorie profesională, personalul TESA, brancardieri, infirmiere, registratori, cărora nu li s-au mărit salariile, sunt la nivel de 2018. Vrem să se respecte măcar legea la nivel de 2021, dacă nu, cum ne-a promis Guvernul Orban, la nivel de 2022.


Etichete protest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live