Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

19 Martie 2022
Vizualizari: 445
Comentează add

Tinerii sportivi ucraineni, cazați acum în centru, au vârste cuprinse între 9 și 18 ani și provin din regiunile Kiev, Nikolaev, Odesa și Dnipropetrovsk.

Membri ai lotului de juniori al Ucrainei, la kaiac-canoe, cazați la Galaţi

maria-mandita-galati

Foto: Asociația Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități – Galați

17 tineri și doi adulți, din Ucraina, membri ai lotului de juniori al Ucrainei, la kaiac-canoe, au fost cazați, aseară, de Asociația Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități – Galați, ONG  care, de la izbucnirea războiului, și-a transformat sediul într-un centru de cazare a refugiaților.

Centrul este dotat cu paturi, cazarmament, iar refugiații cazați aici primesc, gratuit, mâncare, haine, produse de igienă etc. Centrul a fost amenajat special în cămin pentru refugiați, inclusiv cu dotări adaptate persoanelor cu dizabilități. Săptămâna trecută, în centru a fost cazată și o familie din Odesa, al cărei copil, cu dizabilități,  se află în scaun rulant.

Potrivit reprezentanților AMVVD, tinerii sportivi ucraineni,  cazați acum în centru,  au vârste cuprinse între 9 și 18 ani și provin din  regiunile Kiev, Nikolaev, Odesa și Dnipropetrovsk, iar până au ajuns în România au trecut printr-o adevărată provocare. 

Fiecare dintre ei a fost adus de un părinte la Odesa, locul unde s-au întâlnit cu toți,  apoi au plecat spre Orlovka, de unde au trecut în România, pe la Vama Isaccea.

Cu ajutorul unei alte voluntare, Irina, tinerii au fost aduși, ulterior, la Galați, cu un microbuz. 

Cealaltă jumătate a lotului a reușit să iasă din Ucraina  prin vama cu Polonia, tot lotul urmând să se reunească, peste câteva zile, în Portugalia, unde sunt așteptați într-o tabără de antrenament. Acolo, tinerii vor fi așteptați de antrenorul lotului,  campionul mondial și dublul campion olimpic (Londra-2012 și Rio de Janeiro-2016), Iurly Cheban.


Etichete lot de juniorikaiac-canoegalatiAsociația Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități – Galați(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live