Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

28 Aprilie 2015
Vizualizari: 979
Comentează add

Trei membri ai comisiei de licitaţii de la Metrorex sunt urmăriţi penal de procurorii DNA pentru trucarea licitaţiei de achiziţionare de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5.

Membri ai comisiei de licitație din Metrorex, cercetați de DNA

madalina-verman

Foto: Arhivă.

Trei membri ai comisiei de licitaţii de la Metrorex sunt urmăriţi penal de procurorii DNA pentru trucarea licitaţiei de achiziţionare de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon.

Într-un răspuns pentru postul nostru de radio, DNA precizează că este vorba de trei membri ai comisiei -Valeriu Picu, Gabriel-Constantin Sburlan şi Mihai-Marian Andronescu, acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu, şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea.

De ademenea, este vizat şi Ovidiu Băncescu, în calitate de reprezentant al firmei din Spania, câştigătoare a licitaţiei.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2014 – martie 2015, suspecţii au contribuit la trucarea licitaţiei ceea ce a avut ca rezultat adjudecarea acesteia de către firma din Spania care la rândul său a subcontractat lucrările unei societăţi româneşti.

Licitaţia organizată de Metrorex pentru achiziţionarea a 51 de trenuri de metrou de la firma spaniolă a fost blocată, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis să suspende soluţionarea contestaţiilor depuse de societăţile Alstom şi Astra Vagoane cu privire la derularea acestei proceduri, până când autorităţile statului vor pronunţa o hotărâre definitivă în cercetarea în cauză derulată de DNA.


Etichete DNAMetrorexlicitatiiprocuroritrucarea licitatiei de achizitionaretrenuriMagistrala 5Drumul taberei - pantelimonSpaniaAlstomAstra Vagoanecontestatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live