Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

3 Iunie 2018
Vizualizari: 572
Comentează add

Franţuzoaica Mélina Boughedir a fost condamnată astăzi de un tribunal irakian la închisoare pe viaţă pentru apartenenţă la gruparea jihadistă Statul Islamic.

Mélina Boughedir: închisoare pe viaţă pentru apartenenţă la Statul Islamic

radu-dobritoiu

Franţuzoaica Mélina Boughedir a fost condamnată astăzi de un tribunal irakian la închisoare pe viaţă pentru apartenenţă la gruparea jihadistă Statul Islamic, informează AFP, Le Figaro şi RTL.

Tânăra de 27 de ani, mamă a patru copii, dintre care trei au fost deja repatriaţi în Franţa, a fost declarată că poate fi eliberată la capătul unui prim proces desfăşurat în luna februarie sub acuzaţia de "intrare ilegală" pe teritoriul Irakului.

Într-un final, ea a fost recunoscută vinovată duminică, în finalul unui nou proces, de data aceasta fiind judecată conform prevederilor legii antiterorism, care prevede pedepse severe mergând până la sentinţa capitală.

"Sunt nevinovată", a declarat ea judecătorului în limba franceză, în timp ce un traducător a asistat-o. "Soţul meu m-a păcălit, iar apoi m-a ameninţat că va pleca împreună cu copiii", a mai spus ea.

În aprilie, aceeaşi Curte centrală penală de la Bagdad a condamnat-o la închisoare pe viaţă pe o altă franţuzoaică, Djamila Boutoutaou, de 29 de ani, care a spus şi ea că a fost păcălită de soţul ei.

Sâmbătă, unul din avocaţii franţuzoaicei Mélina Boughedir, William Bourdon, declarase pentru AFP că există "întrebari serioase cu privire la presiunea care ar fi fost exercitată de Franţa pentru a declanşa un nou proces" în cazul acesteia.

Joi, ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, a descris-o pe Mélina Boughedir ca pe o "teroristă Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic) care a luptat în Irak", îndemnând această ţară să o judece, respingând în acelaşi timp varianta sentinţei capitale.
 


Etichete Mélina BoughedirStat Islamic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live