Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 Noiembrie 2021
Vizualizari: 228
Comentează add

Acuzațiile sunt făcute de Dacian Cioloș după adoptarea "legii Romexpo" care ar avea ca rezultat "înstrăinarea fără niciun fel de beneficiu" a bunurilor statului.

"Megaafacerea Romexpo e primul tun PSD-PNL-UDMR", acuză președintele USR

sergiu-stet

  Vedere asupra complexului Romexpo. Foto: Arhivă/ wikipedia.org

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat miercuri, 10 noiembrie, după adoptarea legii Romexpo, că este vorba despre o "megaafacere", despre "un proiect imobiliar gigantic", care ar avea ca rezultat "înstrăinarea fără niciun fel de beneficiu" a bunurilor statului, transmite Agerpres.
 
"Megaafacerea Romexpo este primul tun PSD-PNL-UDMR chiar înainte de a definitiva noul guvern. Iată cum alianţa toxică pesedist-penelistă începe ofensiva asupra banilor publici imediat după ce 'au scăpat' de USR, care îi sâcâia zilnic cu transparenţa pe care o cerea. De luni bune, parlamentarii USR au atras atenţia asupra megatunului Romexpo, prin care 46 de hectare de teren ar urma să fie trecute din proprietatea statului în proprietatea privată a CCIR, urmând ca pe acestea să se desfăşoare un 'program de reabilitare urbană', în fapt, un proiect imobiliar gigantic", a scris Dacian Cioloş pe Facebook.
 
El menţionează că USR s-a opus acestui demers şi că Ministerul Justiţiei s-a opus la rândul lui în perioada în care a fost condus de Stelian Ion.
 
Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu amendamente, prin reexaminarea solicitată de preşedintele Klaus Iohannis, legea care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate în folosinţa gratuită a CCIR, pentru realizarea, în maximum 40 de ani, de proiecte de dezvoltare urbană durabilă.
 
Au fost înregistrate 81 de voturi "pentru", 38 "contra" şi 2 abţineri.
 
Senatorii USR au votat împotriva adoptării acestei legi, actul normativ fiind susţinut de PNL, PSD şi UDMR. Senatorii AUR, deşi nu s-au pronunţat în timpul dezbaterilor în plen, au votat de asemenea împotrivă.
 
Pe 31 martie, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului reexaminarea legii care vizează transmiterea cu titlu gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ a terenurilor proprietate privată a statului aflate, până la data intrării în vigoare a actului normativ, în folosinţa gratuită a CCIR şi care nu sunt revendicate.
 
 

Etichete RomexpoUSRDacian CioloşPSDPNLUDMRimobiliar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live