Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

24 Mai 2021
Vizualizari: 354
Comentează add

Medicul Cătălin Denciu, care şi-a riscat viața pentru a-şi salva din incendiu pacienţii internaţi, a fost premiat de OMS

Medicul-erou Cătălin Denciu, premiat de OMS

radio-romania-actualitati

   Foto: Arhivă RRA

Medicul Cătălin Denciu, care şi-a riscat viața pentru a-şi salva din incendiu pacientii internaţi la secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamţ, a fost premiat astăzi de Organizaţia Mondială a Sanataţii, în timpul celei de-a 74-a Adunări internaţionale. Directorul general al OMS, Tedros Ghebreyesus, spune că astfel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii îl onorează pentru sacrificiul său:


Tedros Ghebreyesus: Medicul Cătălin Denciu este specialist în Terapie Intensivă în România. Era de gardă în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienți cu COVID-19, când un incendiu a izbucnit în spital. Zece pacienți au murit în incendiu și încercând să salveze pe alții, doctorul Denciu a suferit arsuri grave pe 40% din corp. Astăzi îl onorăm cu un premiu pentru serviciul său, pentru sacrificiul pe care l-a făcut și pentru exemplul pe care l-a dat.


Realizator: Medicul Cătălin Denciu a fost ars pe o suprafaţă mare a corpului şi ulterior a fost transferat la un spital din Belgia, fiind în prezent în curs de recuperare.


Etichete mediccatalin denciuatiomspremiatpiatra neamt(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live