Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Ianuarie 2021
Vizualizari: 166
Comentează add

Autorităţile monitorizează cu atenție situația îmbolnăvirilor cu noul coronavirus după apariția și în țara noastră a trei cazuri confirmate de infectare cu tulpina mai contagioasă

Medicul Adrian Marinescu: Transmitere comunitară a noii tulpini COVID-19

florin-lepadatu

  Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Institutul Matei Balș

Autorităţile monitorizează cu atenție situația îmbolnăvirilor cu noul coronavirus după apariția și în țara noastră a trei cazuri confirmate de infectare cu tulpina mai contagioasă a virusului SARS-COV-2.
 
Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din București, i-a declarat redactorului RRA Adriana Turea, că numărul cazurilor ar putea fi mai mare și ca asistăm deja la o transmitere comunitară a acestui virus.
 
Adrian Marinescu: Cele trei cazuri nu sunt persoane care au venit direct din Marea Britanie. Acest lucru înseamnă că vorbim de o transmitere comunitară, transmitere comunitară care acum nu este accelerată, deci nu trebuie să intrăm în panică, trebuie doar să fim atenţi şi să monitorizăm situația.
 
Reporter: Şi noi ce avem de făcut concret, noi, populația?
 
Adrian Marinescu: Populaţia trebuie să plece de la aceeaşi experienţă pe care o are de un an de zile. Sunt aceleaşi măsuri care previn infectarea. E adevărat că trebuie să luăm în calcul că în acest moment, că într-adevăr există un echilibru la nivel de cifre, dar totuşi presiunea în momentul de faţă este mai redusă la nivelul sistemului medical, doar că ar fi o mare greşeală să coborâm garda acum şi cred că ar trebui să ne uităm la ceea ce se întâmplă în Europa, că este în apropierea noastră şi să vedem că într-adevăr lumea este atentă la această tulpină din Marea Britanie. Nu vom coborâ garda, vom privi lucrurile cu aceeaşi serioritate cum am făcut-o şi până acum, şi vom vedea cum concret cum evoluează situaţia de acum mai departe. În general, sistemul medical trebuie să fie pregătit pentru situaţii care pot fi mai grele decât cele de acum. E vorba doar că trebuie să luăm în calcul că se poate  întâmpla, să fim pregătiţi şi toate lucrurile să fie făcute cu calm, plecând de la niște informații cât mai corecte.

Etichete Adrian Marinescucovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live