Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

21 Octombrie 2021
Vizualizari: 157
Comentează add

Medicul infecționist Virgil Musta, de la Timișoara, crede că s-ar impune chiar și un lockdown, indiferent de consecințele în plan economic.

Medicul Virgil Musta crede că "s-ar impune chiar și un lockdown"

radio-romania-actualitati

 Medicul Virgil Musta, sef de sectie la Spitalul de Boli Infectioase 'Victor Babes' din Timisoara. Foto: Constantin Duma/ Agerpres

Medicul infecționist Virgil Musta, de la Timișoara, crede că s-ar impune chiar și un lockdown, indiferent de consecințele în plan economic

Vaccinarea este importantă pentru a opri răspândirea coronavirusului, dar, în situația actuală a României, sunt necesare mai multe restricții - spun tot mai mulți doctori, care văd zi de zi saloane și holuri de spital supraaglomerate, cazuri grave, zeci și sute de pacienți învinși de boală.

Medicul infecționist Virgil Musta, de la Timișoara, crede că s-ar impune chiar și ceea ce ne-am obișnuit să numim un lockdown, o închidere totală a activităților pentru o perioadă, indiferent de consecințele în plan economic.

Virgil Musta: Trebuie luate măsuri pentru a împiedica adunări foarte mari și, acolo unde e nevoie, /.../ a se frecventa încăperi unde există riscul de contaminare a aerului, iar acolo unde trebuie să deșfășori, totuși, o activitate, aceasta trebuie impusă cu mască și, bineînțeles, igiena individuală. Când faci politică de sănătate publică, iei în calcul multe aspecte: aspectul economic, psiho-social. O decizie dificilă! Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide pe cât această întrerupere a circulației virusului și a focarelor de posibilă contaminare, care /dacă realizează că este măsură eficientă/, în două, trei săptămână vom avea primele rezultate.

Realizator: Nu putem externa pacienții în ritmul în care vin forme severe de boală - mai spune medicul Virgil Musta, dar în ceea ce privește formele medii și ușoare, funcționează foarte bine programul ”Oxigen pentru Timișoara”.

Primăria municipiului, ONG-uri, voluntari și antreprenori și-au unit forțele sub aceasta deviză și până acum au strâns un 1.800.000 de lei de la aproape 300 de donatori.

Cu acești banii se cumpără concentratoare de oxigen pentru tratamentul la domiciliul al bolnavilor mai puțin grav și al convalescenți lor și. în acest fel. spitalele rămân să se ocupe de cazurile ajunse la limită - transmite Radio România Timișoara.

(RS)


Etichete virgil mustavaccinaretimisoaracoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live