Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iulie 2020
Vizualizari: 463
Comentează add

Medicii și autoritățile lansează noi apeluri la responsabilitate

radiojurnal

     Foto: Arhivă RRA

Autoritățile au anunțat astăzi cel mai ridicat numărul zilnic de infecții cu noul coronavirus de la debutul epidemiei: 614 din peste 13.000 de teste efectuate.

Totalul a ajuns la aproape 30.800 de îmbolnăviri. Au fost raportate și 17 decese asociate noului coronavirus.

Numărul victimelor este acum de 1.834. A continuat să crească astăzi și numărul pacienților în stare gravă, la Terapie Intensivă sunt internați în prezent 240 de pacienți.

În aceste condiții s-au înmulțit mesajele către populație atât din partea autorităților, cât și a specialiștilor. Medicul Virgil Musta, coordonatorul Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, spune că apariția de numeroase noi focare este o consecință a faptului că nu se mai respectă regulile de prevenție.

Dr. Virgil Musta: Este bine că dorim să fim liberi. Este bine că avem posibilitatea să ne mișcăm, dar, dacă nu suntem responsabili și conștienţi de acest lucru, vom vedea că încetul cu încetul numărul de cazuri crescând, celelalte țări, care văd creșterea în țara noastră, ne vor bloca accesul. E păcat că după trei luni de sacrificii, dar cu rezultate foarte bune, asistăm la o creștere și o accentuare a numărul de cazuri severe, a numărului de decese, care face să dăm cu piciorul la tot ceea ce am construit până acum. Eu sper însă că totuși comunitatea noastră va înțelege că este important de respectat cele trei măsuri de aur: purtarea măștii, distanțarea socială și spălatul pe mâini, care de fapt nu sunt nişte măsuri foarte dificile şi probabil cu care va trebui să ne obişnuim și de acum încolo, dacă nu vrem să ne îmbolnăvim, nu numai datorită COVI|D-ului, dar voi fi și alte provocări similare.
 
(PH)

Etichete covid-19apelresponsabilitate(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live