Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Chișinău

30 Aprilie 2020
Vizualizari: 714
Comentează add

Medicii români şi delegația guvernamentală au ajuns la Chișinău

radio-chisinau

Foto: DSU

 Medicii trimişi de România, dar şi delegația guvernamentală care îi însoțește au ajuns la Chișinău, unde are loc la această oră o ceremonie la Spitalul Republican, cel mai important din Republica Moldova. Colega noastră de la Radio Chișinău Cristina Popușoi se află la fața locului și are informații. Bună ziua, Cristina.
 
Reporter: Buna ziua! Cei  42 de medici şi asistenţi medicali din România au ajuns astăzi în Republica Moldova, prin Vama Leușeni. Timp de 15 zile aceştia vor lupta cu virusul COVID-19, alături de medicii din Chișinău, Bălți și Cahul. În aceste momente, medicii români sunt la Spitalul Clinic Republican din Chișinău, unde sunt trataţi cei mai mulți dintre pacienții infectați cu COVID-19. Medicii români sunt însoţiţi şi de oficiali de la București. Este vorba despre ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, despre ministrul apărării, Nicolae Ciucă, şi despre secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.
 
Tot astăzi, în  Republica Moldova au fost aduse 10 izolete din România. De altfel, autorităţile de la Bucureşti au promis că în Republica Moldova vor ajunge în curând şi alte donaţii. Este vorba despre jumătate de milion de măşti, 50 de mii de combinizoare şi medicamentele necesare în tratamentul cu COVID-19.
 

Etichete medici romaniChisinauRepublica Moldova(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live