Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Octombrie 2021
Vizualizari: 305
Comentează add

Medicii recomandă intervenţia imediată în cazul infectării cu virusul SARS- COV 2, mai ales dacă apar probleme respiratorii şi febră pe fondul unor boli asociate.

Medicii recomandă intervenţia imediată în cazul infectării cu Covid-19

florin-lepadatu

Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Realizator: Medicii recomandă intervenţie imediată în cazul infectării cu virusul SARS- COV 2, mai ales dacă apar probleme respiratorii şi febră pe fondul unor boli asociate. Specialiştii de la spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa spun că sunt nevoiţi să trateze zilnic forme severe de COVID din cauză că pacienţii ajung prea târziu la medic.

Ei subliniază că tratamentul dă rezultate dacă este iniţiat rapid şi nu după mai mult de o săptămână petrecută acasă, aşa cum se întâmplă cu unii bolnavi. De la Radio România Constanţa transmite Cătălina Radu:

Reporter: Pacienții cu COVID ajung la spital cu forme mai severe decât în valurile precedente, atrage atenția directorul medical  al spitalului de Pneumoftiziologie Constanța, doctor Oana Arghir:

Oana Arghir: Pacineții sunt mult mai gravi, evoluția spre forme severe este mult, mult mai rapidă

Reporter: Pentru a nu ajunge în stare gravă la spital, medicul Oana Arghir le recomandă pacienților să nu încerce să se trateze singuri acasă, mai ales dacă au boli asociate. Directorul medical al spitalului de Pneumoftiziologie explică situațiile în care este nevoie de ajutor de specialitate.

Oana Arghir: Dacă sunt vârstnici, au peste 60 de ani, dacă tușesc, dacă au o febră care trenează mai mult de o zi, trebuie neapărat să se investigheze și să nu stea să aștepte ziua a opta de boală, pentru că în momentul în care starea lor generală se deteriorează, atunci și posibilitățile terapeutice sunt limitate.

Reporter: Recomandări vin și pentru cei care își fac teste siguri teste acasă.

Oana Arghir: Sunt și pacienți care se pot testa la domiciliu și poate ignora rezultatul pozitiv al testului. Trebuie să stea izolat 14 zile, trebuie să fie un efort conjugat ca să încercăm să limităm difuziunea aceasta a virusului de la persoana infectată către cei care sunt neinfectați.


Etichete medicspital

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live