Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

20 Februarie 2017
Vizualizari: 1236
Comentează add

Fişele clasice de hârtie, folosite de medicii de pe ambulanţă, vor fi înlocuite cu tablete digitale

Medicii de pe ambulanțe, de la A4 la tablete

adrian-lungu-salaj

Foto: Arhivă.

Fişele clasice de hârtie, folosite de medicii de pe ambulanţă, vor fi înlocuite cu tablete digitale.

Noile dispozitive permit transmiterea imediată a informaţiilor legate de cazul aflat în atenţia specialiştilor şi contribuie la reducerea timpului de acţiune.  

Ambulanţierii din Sălaj apreciază că tableta este esenţială pentru îmbunătăţirea actului medical în situaţii de urgenţă.  

Liviu Varga, Serviciul de Ambulanţă Sălaj: Apare un avantaj la tabletă, în sensul preluării unor fotografii care se pot transmite atât medicului de gardă din UPU, cât şi medicului de gardă de la Serviciul de Ambulanţă. Adică  o intoxicaţie cu anumite medicamente, nu ştii farmacologic despre ele nimic, se poate face o poză cutiei şi se poate transmite la UPU. Sau toxicologic, intoxicaţii cu anumite substanţe, nu ştii antidotul, se poate trimite o poză la UPU şi, la fel, se poate lua hotărârea mai repede decât a ajunge pacientul în UPU. 

Tableta este conectată la un sistem informatic complex.  

Directorul tehnic al Serviciului de Ambulanţă Sălaj, Claudiu Bujor: UPU poate să vadă în timp real efectiv tot ce completează colegii noştri, orice monitorizare, orice observaţii în legătură cu cazul, în timp real. Şi atunci, ştiu la ce să se aştepte când pacientul ajunge în UPU, ştiu că vine un caz la care i-au făcut asta, asta, asta şi noi mai trebuie să facem de aici încolo altceva. 

Fişele de hârtie care trebuie completate de ambulanţieri şi paramedici ar urma să fie eliminate în primăvara acestui an şi înlocuite cu tabletele intrate deja în dotarea serviciilor medicale de urgenţă


Etichete medici ambulantehartiea4tabletedigital

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live