Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

26 Octombrie 2020
Vizualizari: 174
Comentează add

Medicii de la Sp. Jud. Sibiu vor suplimentarea numărului de paturi Covid-19

carmen-vulcan-sibiu

  Sibiu. Foto: sibiu.ro.

În tot mai multe zone din ţară sunt probleme cu locurile în spitale şi cu personajul medical. Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu trag un semnal de alarmă şi spun că este nevoie urgentă de suplimentarea numărului de paturi pentru pacienţii cu COVID-19.

Astăzi nu mai era nici un pat liber la nici unul dintre cele patru spitale din judeţ care tratează astfel de pacienţi, după cum transmite corespondenta noastră, Carmen Vulcan.

Reporter: "Nu mai avem un interna pacienții" - este strigătul de ajutor pe care l-a transmis astăzi autorităților sibiene, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, medicul Voichița Halmaghi, de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu.
 
Voichița Halmaghi: Nu avem unde interna pacienții care au nevoie de internare. În această perioadă noi ne ocupăm de pacienţii cu forme grave şi severe care se prezintă în urgenţă, care sunt din urmă de cu o săptămână, pentru că devin gravi şi severi după o săptămână a evoluţiei bolii, când era vorba de 68-80 de îmbolnăviri pe zi pe judeţul Sibiu. Actualmente, în ultimele zile au fost 100, 120, ieri s-au raportat 150.
 
Reporter: În Spitalul Județean Sibiu Județean sunt 134 de paturi pe secții pentru pacienții pozitivi, iar la terapie intensivă doar 12 locuri, acestea fiind și singurele paturi ATI din judeţ. Directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, promitea zilele trecute că începând de astăzi, la Spitalul Municipal din Mediaș va fi pus în funcțiune un pavilion COVID cu 20 de paturi, inclusiv cu două locuri de terapie intensivă.
 
Deși secţia este amenajată, ea încă nu e funcțională, iar patru zile de ATI nu vor putea fi încă folosite din lipsa medicilor specialiști. Amintim că săptămâna trecută, la Spitalul din Mediaș, un bărbat de 65 de ani, bolnav COVID-19, a murit așteptând să i se găsească un pat liber la terapie intensivă.
 
(PH)
 

Etichete Sibiupaturispitalcovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live