Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

21 Noiembrie 2019
Vizualizari: 391
Comentează add

Medicii de familie le cer autorităţilor să intensifice măsurile de prevenire şi să se pregătească pentru combaterea difteriei

Medicii de familie, semnal de alarmă: Difteria, amenințare pentru România

adriana-turea

  Foto: Arhivă.

Medicii de familie le cer autorităţilor să intensifice măsurile de prevenire şi să se pregătească pentru combaterea difteriei, după ce în Ucraina au fost raportate cazuri de îmbolnăvire.

Potrivit Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, este nevoie urgentă de lansarea unui program naţional pentru vaccinarea populaţiei adulte expuse riscului de îmbolnăvire. Adriana Turea vine cu mai multe informaţii.


Reporter: Medicii de familie cer lansarea unui program care să cuprindă măsuri de susținere și compensare a costurilor pentru vaccin și campanii de informare și conștientizare a populației.

Aceștia spun că ultimul vaccin din programul național de imunizare, care conține anatoxina difterică, se administrează la vârsta de 14 an, iar perioada de protecție în fața bolii este în medie de 10 ani.

În lipsa administrării unui rapel, la toți adulții de peste 24 de ani se creează condițiile apariției unei populații receptive, expuse riscului de îmbolnăvire.

De asemenea ei susțin că o consecință a fenomenului de reticență la vaccinare este faptul că există un procent important de copii și tineri, care au vârsta până în 24 de ani, fără schemă completă și protecție optimă, pentru că părinții nu au respectat Programul național de imunizare.


Etichete difterieucrainamedici de familievaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live