Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

10 Iunie 2011
Vizualizari: 1254
Comentează add

Preşedintele Federaţiei naţionale a patronatelor medicilor de familie spune că săptămâna viitoare aceştia vor semna contractele cu casele de asigurări şi vor elibera din nou reţete compensate şi gratuite.

Medicii de familie "renunţă la protest"

paul-poterasi

Foto: Agerpres.

Medicii de familie au renunţat la protest, începând de vineri, urmând ca, săptămâna viitoare, să semneze contractele cu Casele de asigurări, a declarat pentru Radio România Actualităţi preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, Doina Mihăilă.

"Începând de astăzi şi săptămâna viitoare, pentru că luni e zi nelucrătoare, şi deci de marţi, medicii să se ducă să-şi depună mapele de contractări şi să semneze contractele cu Casa.

"Va merge totul în sistem normal şi facem acest lucru în special pentru pacienţii noştri, care ne-au sprijinit în perioada asta.

"Vom vedea cum vom supravieţui, dar ne bucurăm că pentru pacienţii noştri am obţinut ceea ce doream, iar faptul că-i putem vedea lunar, la două sau la trei luni, în funcţie de decizia noastră şi de posibilităţile lor financiare, este un lucru bun", a declarat Doina Mihăilă.

Printre obiectivele pe care medicii de familie le-au cerut sunt consultarea bolnavilor cronici ori de câte ori aceştia au nevoie şi informatizarea sistemului.

Aceste obiective au fost îndeplinite şi fac obiectul unui alt protocol semnat cu Ministerul Sănătăţii, a spus dr. Doina Mihăilă.
   
Doina Mihăilă şi-a exprimat speranţa că dialogul cu ministerul va continua şi în perioada următoare.

După ce vor semna contractele, medicii de familie vor elibera începând de marţi, 14 iunie, reţete pentru medicamentele compensate şi gratuite şi vor semna trimiteri către cabinetele medicilor de specialitate.


Etichete medicfamilieCasa Naţională de Asigurări de SănătateCNASDoina Mihăilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live