Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Aprilie 2017
Vizualizari: 490
Comentează add

Tusea convulsivă, difteria, poliomielita, sau tetanosul neonatal sunt diagnosticate rar în zilele noastre, tocmai datorită imunizării.

Medicii de familie îi sfătuiesc pe părinţi să aibă încredere în vaccinuri

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Medicii de familie îi sfătuiesc pe părinţi să aibă încredere în vaccinuri şi eficienţa lor. Aceste seruri îi protejează pe cei mici de afecţiuni severe.

Tusea convulsivă, difteria, poliomielita, sau tetanosul neonatal sunt diagnosticate rar în zilele noastre, tocmai datorită imunizării.

Preşedintele Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie, Valeria Herdea, atrage atenţia că scăderea ratei de vaccinare ar putea duce în timp la creşterea incidenţei unor boli, şi le recomandă adulţilor să ceară lămuriri pentru orice neclaritate ar avea.

În acelasi timp, Raluca Ghionaru anunţă că medicii de familie au primit mai puţin de jumătate din necesarul de vaccinuri.    

Raluca Ghionaru: "Şi eu şi colegii mei, am primit săptămâna trecută între 20 şi 25% din necesarul de hexavalent pe care l-am solicitat la direcţiile santiare.

"Am primit mai puţin de jumătate din necesarul de tetravalent, şi nu am primit nicio doză de vaccin rujeolă- rubeolă- oreion, în condiţiile în care suntem încă în epidemie, încă sunt cazuri noi în fiecare săptămână, şi încă sunte decese în fiecare săptămână".   

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat astăzi că au fost identificate încă 10.000 de doze noi de vaccinuri contra rujeolei care vor fi distribuite cât mai curând în ţară.


Etichete vaccinurimedici de familiepreşedintele Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de FamilieValeria Herdea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live