Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

8 Aprilie 2010
Vizualizari: 1321
Comentează add

Medicii de familie vor elibera începând de astăzi, după o săptămână de întrerupere, reţete compensate, gratuite, bilete de trimitere şi concedii medicale.

Medicii de familie eliberează din nou reţete compensate

adriana-turea

După mai mult de 12 ore de discuţii, medicii de familie au fost semnat un protocol cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, consideră că ceea ce s-a întâmplat zilele acestea este regretabil şi că cei care au avut de suferit sunt pacienţii.

"Prevederile contractului-cadru de anul acesta reprezintă primii paşi de reformă din ultimii 20 de ani", a afirmat Lucian Duţă.

Preşedintele Societăţiii Naţionale a Medicilor de familie, Rodica Tănăsescu, precizează că în urma negocierilor s-au modificat anumite puncte legate de sancţiuni.

Rodica Tănăsescu precizează că se schimbă în norme câteva aspecte legate de aplicarea unor sancţiuni, legate de ponderea unor categorii de pacienţi.

"Nu sunt lucruri care să zdruncine acest contract, dar sunt lucruri care limpezesc anumite lucruri", mai afirmă preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de familie.

Medicii vor fi plătiţi în proporţie de 70% în funcţie de numărul de pacienţi pe care îi au în evidenţă. Restul de 30% îl va reprezenta plata pentru consultaţiile medicale.

Până la acest contract-cadru finanţarea era de 90% pe persoană şi 10% pe serviciu.


Etichete Casa Naţională de Asigurări de Sănătatemedici de familieLucian DuţăRodica Tănăsescureţete compensate

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live