Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Ianuarie 2019
Vizualizari: 592
Comentează add

Una dintre principalele consecinţe ale subfinanţării este plecarea medicilor de familie din ţară.

Medicii de familie cer dublarea veniturilor cabinetelor de medicină primară

radiojurnal

 Foto: Arhiva/ radiocluj.ro.

Medicii de familie cer dublarea veniturilor cabinetelor de medicină primară, susţinând că aceasta ar fi o finanţare corectă. Vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, Călin Bumbuluţ, a declarat că aproape 60% din venitul mediu brut al unui cabinet merge pe cheltuielile directe şi indirecte pe care le are de achitat mediul de familie.

"Venitul mediu, venitul brut, al unui furnizor în Bucureşti este un pic mai mult decât media naţională, dar doar cu 500 de lei, în jur de 15 mii de lei pe lună. Acest venit brut include pe lângă venitul medicului, atâta cât mai rămâne, venitul asistentului medical cu tot ce înseamnă impozite, dări către stat şi chiria, cheltuieli de funcţionare curente, dotare, investiţii, eventual dacă mai rămâne ceva, consumabile, servicii de curăţenie, servicii informatice, servicii contabile şi tot ceea ce înseamnă funcţionare. În general aceste cheltuieli directe şi indirecte se ridică în acest moment la aproape 60% din acest venit brut încasat de acest furnizor de servicii", susţine vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, Călin Bumbuluţ.

Vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România a mai precizat că, în prezent, medicina primara primeşte doar 5,7% din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, în timp ce media europeană este de 12 procente. Una dintre principalele consecinţe ale subfinanţării este plecarea medicilor de familie din ţară.


Etichete Călin Bumbuluţmedicicolegiumadicină de familiecabinetefinanţare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live