Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

30 August 2017
Vizualizari: 629
Comentează add

Medicii de familie ameninţă că întrerup contractele cu casele de asigurari de sănătate dacă aceste probleme nu se vor rezolva.

Medicii de familie atrag atenţia asupra inechităţilor din sistemul sanitar

adriana-turea

Foto: radiocluj.ro.

Medicii de familie atrag din nou atenţia asupra inechităţilor din sistemul sanitar şi ameninţă că întrerup contractele cu casele de asigurari de sănătate dacă aceste probleme nu se vor rezolva.

Reprezentanţii medicilor de familie menţionează într-un comunicat de presă că toate demersurile pe care le-au făcut privind finanţarea, deficienţele sistemului informatic, birocraţia şi măsurile contractuale abuzive au fost ignorate de autorităţi.

Societatea Naţională de Medicină a Familiei şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie consideră că până acum s-a acordat atenţie sporită profesioniştilor dintr-un singur segment al sistemului public de sănătate.

Ei explică în document, că medicina de familie utilizează sub 6% din Fondul naţional de sănătate, în condiţiile în care rapoartele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate evidenţiază faptul că împreună cu centrele de permanenţă, aceasta furnizează peste 80% din serviciile medicale necesare populaţiei.

Aceştia spun că unica soluţie de menţinere a funcţionării cabinetelor şi de practicare a profesiei de medic este rezolvarea urgentă a discriminărilor din interiorul sistemului public de sănătate, începând cu prima rectificare de buget ce se va opera în acest an.


Etichete medici de familiecase de sanatateinechitati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live