Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Iunie 2016
Vizualizari: 1235
Comentează add

Datele statistice arată că, din cauza fumatului, în România mor zilnic 115 oameni, iar 90% din cancerele pulmonare au drept cauză fumatul

Medicii cardiologi cer ca legea antifumat să rămână în forma actuală

radiojurnal

 

Preşedintele Societăţii de Cardiologie, doctor Gabriel Tatu-Chiţoiu, susţine că amendamentele care au fost aprobate în Senat anulează legea antifumat prin redefinirea spaţiului public închis. El spune că modificarea legii creează premise pentru fumatul excesiv în cazul fumătorilor şi pentru fumatul pasiv în cazul nefumătorilor:  

Gabriel Tatu-Chiţoiu: "Există şi fumatul inconştient, pe care nu-l ştie toată lumea. Oamenii spun: eu fumez pe balcon, am copil mic şi nu vreau ca să-l contaminez. Cu totul fals. Că se întoarce de pe balcon, resturile care sunt pe hainele lui, pe mâinile lui se depun prin casă şi de acolo se emană încet-încet ani de zile. Este clar dovedit şi avem date ştiinţifice care arată că într-un bloc de garsoniere, spre exemplu, dacă sunt două garsoniere în care se fumează, toate garsonierele de pe etajul respectiv sunt contaminate. Iar riscul nefumătorilor care lucrează în instituţii, alături de fumători, şi la care fumătorii fumează în afara instituţiei, deci - atenţie! - fumătorii fumează în afara instituţiei, dar se întorc în colectiv, riscul nefumătorilor din colectiv respectiv de a face un cancer este cu 30% mai mare decât al celor care lucrează în colective complet fără nefumători". 


Etichete cardiologlegefumatcancerSenat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live