Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

2 August 2021
Vizualizari: 240
Comentează add

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, Alice Grasu, organismului îi ia două săptămâni pentru a se adapta la variaţii nu foarte mari de temperatură, de 4-5 grade.

Medicii atenționează asupra riscurilor pe timp de caniculă

-

Foto: Arhivă.

Medicii atrag atenţia asupra riscurilor la care sunt supuşi oamenii în timpul caniculei, în special cei care suferă de boli cronice. Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, Alice Grasu, organismului îi ia şi două săptămâni pentru a se adapta la variaţii nu foarte mari de temperatură, de 4 - 5 grade:

Alice Grasu: Când variațiile de temperatură sunt mari de la o oră la alta, de la o zi la alta, de la zi la noapte, apare o agresiune asupra organismului, fiind obligat ca, în timp foarte scurt, să se adapteze la aceste variații mari de temperatură. De aceea, anumite persoane cu afecțiuni cronice au riscul de a li se acutiza simptomele din boala cronică, astfelîncât ei trebuie să ia măsuri suplimentare de protecție în această perioadă. Grupele vulnerabile: sugari, copii mici, persoane cu dizabilități, persoane cu afecțiuni cronice, persoane de vârsta a treia, în intervalul 11 - 18, să nu străbată distanțe mari în căldura de afară, să nu facă efort fizic în soare, să nu facă sport în soare și nici expunere voluntară la soare, adică plajă.

Medicul a adăugat că este important ca apa să fie consumată la temperatura camerei şi să se evite bauturile alcoolice şi cele cu cofeină, deoarece acestea deshidratează organismul, ne-a transmis reporterul RRA Adriana Turea.


Etichete (ii)medicicaniculariscurisfaturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live