Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

30 Iunie 2020
Vizualizari: 259
Comentează add

Pe fondul numărului mare de îmbolnăviri şi decese provocate de COVID-19 din ultimele două săptămâni, medicii fac apel la responsabilitate și ne recomandă respectarea regulilor.

Medicii fac apel la responsabilitate

adriana-turea

Foto anat.ro

Pe fondul numărului mare de îmbolnăviri şi decese provocate de COVID-19 din ultimele două săptămâni, medicii fac apel la responsabilitate și ne recomandă respectarea regulilor generale de prevenție a infecției cu SARS-CoV-2.

Medicii de familie ne sfătuiesc să purtăm măștile de protecție când intrăm într-un spațiu închis. Masca trebuie schimbată la cel mult patru ore. Aceasta trebuie să acopere complet nasul și gura persoanei care o poartă.

De asemenea, este important să ne spălăm mâinile cu apă și săpun minim 20 de secunde după orice contact cu o suprafață potențial contaminată. Medicii de familie ne recomandă să evităm zonele aglomerate de tipul adunărilor publice, zonele de trafic intens, zone de recreere.

Totodată, este indicat să evităm strângerea mâinilor, îmbrățișările și să păstrăm o distanță fizică de 2 metri față de celelalte persoane, chiar și atunci când stăm la coadă la un magazin sau o instituție.

Măsurile de distanțare trebuie aplicate oriunde, inclusiv în cercul de apropiați. În același timp, este preferabil să plătim cu cardul bancar sau online și să limităm folosirea bancnotelor sau a monedelor.


Etichete (ii)mediciapelcovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live