Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 29 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu

4 Decembrie 2013
Vizualizari: 1944
Comentează add

Şase medici vor părăsi în două săptămâni sistemul sanitar public, pe motivul reorganizării adminsitrative a Spitalului de Ortopedie şi Recuperare Medicală din Eforie Sud.

Medici ortopezi din Eforie, fără serviciu în urma reorganizării

mona-constantinescu

Foto: Arhivă.

Medicii de la Spitalul de Ortopedie din Eforie care rămân fără serviciu în urma reorganizării vor să-şi caute dreptatea în instanţă.

Spre deosebire de asistente, lor nu li s-a oferit nicio posibilitate de transfer.

Acum, Spitalul de Ortopedie din Eforie este secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde nu s-a găsit niciun loc pentru medicii care rămân fără serviciu.

Mai mult de atât, nu există niciun post de medic ortoped în tot judeţul - a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, Constantin Dina.

Şase medici reputaţi vor părăsi în două săptămâni sistemul sanitar public, pe motivul reorganizării adminsitrative a Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală (SOTRM) Eforie Sud, care, în această vară, a fost desfiinţat şi transformat în secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Specialiştii puşi pe liber nu au alternativa unui transfer.

Deci, la expirarea preavizului, pe medici îi aşteaptă concedierea. În hârtia de preaviz primită de medici, se arată că posturile li se desfiinţează în urma desfiinţării Spitalului de Ortopedie.

În acelaşi timp însă, asistentelor medicale li s-a oferit alternativa unui transfer într-un termen indicat şi la un post anume.

Acţiune în instanţă

Doctor Toma Cucu, unul dintre cei şase medici aflaţi în preaviz, spune că sunt decişi să acţioneze în instanţă conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă de la Constanţa.

SOTRM Eforie Sud a fost înfiinţat în 1908 pe un teren împădurit de 17 hectare situat chiar pe faleza din EforieSud.

Din 2004, de când a fost preluat de Consiliul Judeţean Constanţa, în spital nu s-au mai făcut investiţii din banii judeţului.

De altfel, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Constantin Dina, a declarat că unitatea spitalicească nu mai corespundea din punct de vedere al siguranţei actului medical.

Cu  toate acestea, medicii aflaţi în preaviz sunt siguri că miza acestei distrugeri este pur imobiliară, având în vedere că spitalul are hectare de teren pe faleza din Eforie Sud.


Etichete Ştiri Sud-estmedicispitalortopediereorganizareConstantin DinaToma Cucu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live