Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ACCENTE EUROPENE (R) Joi, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

20 Februarie 2019
Vizualizari: 318
Comentează add

pitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani are nouă medici noi, în contextul în care unitatea medicală s-a confruntat cu deficit de personal în aproape toate secţiile.

Medici noi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani

gabriel-sava

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani are nouă medici noi, în contextul în care unitatea medicală s-a confruntat cu deficit de personal în aproape toate secţiile. Este vorba despre medici care au terminat rezidenţiatul, iar acum lucrează în secţii precum: neonatologie - pediatrie, reumatologie, neurologie, terapie intensivă, radiologie şi psihiatrie.

Corespondentul nostru, Gabriel Sava, relatează.

Reporter: Lipsa medicilor este o problemă frecventă a celor mai multe dintre spitalele din România, mai ales a celor din judeţele unde nu sunt centre universitare şi Vrancea este un astfel de exemplu, însă cu ultimii medici ajunşi la Focşani lucrurile se schimbă în bine.

Alina Cosma, purtător de cuvânt al Spitalului "Sf. Pantelimon" Focşani: Începând cu jumătatea lunii ianuarie, nouă medici care au terminat rezidenţiatul au venit să lucreze pe post la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani. Medicii au venit în specialităţile: BMF, neonatologie, pediatrie, neurologie, unde au venit doi medici, radiologie, reumatologie, unde de asemenea au venit doi medici şi psihiatrie-pediatrică. Tot anul acesta, mai exact prin toamnă, ar trebui să ne mai vină încă trei medici rezidenţi, în specialităţile oncologie, boli interne şi terapie intensivă.

Reporter: Ştefan Olteanu practică o specialitate rară, chiar şi pentru centrele universitare, psihiatrie-pediatrică şi deşi este din Iaşi, a ales să vină în Vrancea.

Ştefan Olteanu: Se vede că erau foarte mulţi oameni care deja mă aşteptau şi pentru care drumurile, fie la Iaşi, fie la Bucureşti, fie la Cluj - în centrele universitare, este această specialitate - şi s-au bucurat să mă găsească aici.

Reporter: Spitalul "Sf. Pantelimon" din Focşani este cea mai importantă unitate medicală din judeţul Vrancea, cu o capacitate de circa 730 de paturi şi având peste 1500 de angajaţi.
   
 


Etichete Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşanimedicideficit de personal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live