Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

8 Aprilie 2020
Vizualizari: 679
Comentează add

Medici militari la conducerea spitalului din Deva

ilie-pintea

  Ministrul sănătății, Nelu Tătaru. Foto: Agerpres.

Până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Sunt 344 de cazuri noi faţă de ziua de ieri. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate şi externate. La terapie intensivă sunt internaţi 162 de pacienţi.

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat astăzi după discuţiile de la Prefectura Deva că la conducerea spitalului din oraş a fost instalată o echipă de medici militari.

El a adăugat că fiecare cadru medical va fi testat pentru coronavirus, urmând să fie făcută şi o anchetă epidemiologică. Pentru mai multe informaţii,

Spitalul Judeţean de Urgenţă, din Deva, are de astăzi management militar, decizia fiind anunțată de ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, prezent în judeţul Hunedoara.

De asemenea, tot personalul medical de aici urmează să fie testat, începând de astăzi, pentru COVID-19. După încheierea testării, cadrele medicale testate pozitiv vor fi internate, iar personalul medical fără probleme de sănătate va continua să lucreze, însă într-un regim semi-instituţionalizat, spunea ministrul sănătăţii, care a mai precizat că managementul militar este unul interimar, urmând să se revină la cel civil după stabilizarea situaţiei.

Nelu Tătaru: Nu este încă situaţia de la Suceava, poate fi, dacă nu rezolvăm în acest moment. Am avut un management care nu a făcut faţă şi lipsa de autoritate a făcut să avem parte de demisii. În acest moment, am instalat manager şi director medical medici militari. La spitalul din Deva, în acest moment, nu există circuite, iar dacă există, ce există nu sunt respectate. Avem de făcut o muncă, care trebuie să înceapă cu personalul medical.

Important de precizat e faptul că, potrivit lui Nelu Tătaru, medicii de la Deva au echipament de protecţie, inclusiv noaptea trecută fiind aduse aici combinezoane şi măşti.

(PH)


Etichete spitalul din Devamedici militariministrul sanatatiiNelu Tataru(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live