Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

21 Aprilie 2020
Vizualizari: 525
Comentează add

Medici de la Spitalul Jud. Constanța au operat o fetiță infectată COVID-19

sorin-cealera-constanta

 Foto: Arhivă

O echipă de medici de la Spitalul Județean de Urgență Constanța a operat cu succes o fetiță infectată cu virusul COVID-19, care a fost diagnosticată cu apendicită acută perforată. Intervenția chirurgicală a fost îngreunată de măsurile sporite de siguranță pe care medicii au fost obligați să le respecte.
 
Toți cei care au intrat în sala de operație și-au făcut însă datoria şi au salvat viața fetiței.
 
Reporter: Fetița de şapte ani din Constanța a ajuns la spital cu dureri abdominale. La triajul epidemiologic, familia a precizat că a călătorit în străinătate, iar în urma radiografiei pulmonare, care a arătat modificări, fetița a fost testată pentru COVID-19 și rezultatul a ieșit pozitiv. Medicii au diagnosticat-o cu apendicită acută gangrenoasă perforată, care trebuia operată urgent.
 
Chirurgul pediatru Florin Daniel Enache a fost chemat de acasă și împreună cu echipa sa, a intrat fără nicio ezitare în sala de operație.
 
Florin Daniel Enache: Mă pregăteam sa iau prânzul în familie, s-a întâmplat pe repede înainte, nu am avut timp să ne gândim la repercusiuni, nu am avut timp să ne gândim la altceva. În condițiile astea extreme există tot felul de scenarii, aici nu s-a pus problema să ne gândim să nu o operăm. Este foarte dificil să operezi cu combinezonul acela impermeabil în care transpiri din toți porii. La sfârșitul intervenției a fost nevoie să îmi iau o pauză de câteva minute, să fac câteva exerciții de flexie-extensie a degetelor, pentru că nu mai puteam să închid, nu mai puteam să cos.
 
Realizator: Toţi medicii au purtat, pe lângă echipamentul uzual combinezoane, câte trei rânduri de halate sterile, două măști de protecție, trei perechi de mănuși și două rânduri de botoși de plastic. Salvată, fetița este acum în izolare, în timp ce medicii care au urmat toate măsurile de dezinfecție necesare s-au putut întoarce acasă.
 
(PH)
 

Etichete chirurgieoperatiemedicicovid-19Florin Daniel Enache(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live