Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

27 Mai 2018
Vizualizari: 940
Comentează add

O echipă de medici americani vine la Bucureşti pentru a oferi asistenţă colegilor lor români în realizarea unor intervenţii chirurgicale de cancer de piele.

Medici americani asistă operații de cancer de piele în România

marilena-francu

O echipă de medici americani vine la Bucureşti pentru a oferi asistenţă colegilor lor români în realizarea unor intervenţii chirurgicale de cancer de piele.

Este vorba despre zece pacienţi aflaţi într-un stadiu avansat al bolii.

Operaţiile se vor desfăşura într-o clinică privată din Capitală la începutul lunii viitoare.

Carcinomul cutanat este cel mai frecvent cancer de piele, iar informarea şi prevenţia sunt factori esenţiali pentru diagnosticarea timpurie a bolii. Reporterul nostru, Marilena Frâncu, are detalii.

Tehnica Mohs este o formă de tratament pentru carcinoamele cutanate, una din cele mai răspândite forme de cancer de piele a cărei apariție este legată de expunerea la razele ultraviolete.

Șeful echipei de medici români, medicul Mihaela Leventer a explicat pentru Radio România Actualități ce aduce în plus această tehnică de microchirurgie față de cea clasică.


Mihaela Leventer: Tehnica Mohs aduce în plus față de excizia chirurgicală clasică verificarea în timpul operației a întinderii tumorale și permite chirurgului să cartografieze tumora cu toate rădăcinile ei, să o extragă din țesut în mod controlat și la sfâșitul intervenției să poată să obțină vindecarea, fără să mai fie necesar tratament suplimentar, de tip radioterapie, de exemplu.


Reporter: Care este rata de succes?


Mihaela Leventer: 99,9%. Acel 0,1% este dat de agresivitatea tipului de celule care dau tumora.


Reporter: Cei 10 pacienți selectați au suferit de-a lungul anilor mai multe intervenții pentru înlăturarea țesutului tumoral de la nivelul pielii.

Intervențiile chirurgicale se vor desfășura sub anestezie locală, fără a periclita viața bolnavului cu o recuperare în aproximativ 7-10 zile. Acțiunea face parte dintr-un program de colaborare internațională care are ca scop instruirea medicilor în această tehnică timp de un an de zile și este coordonat de Academia Americană de Dermatochirurgie


Etichete Medici americanioperații de cancer de piele în Româniatehnica mohs

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live