Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Martie 2021
Vizualizari: 308
Comentează add

Măsura va asigura un acces mai facil al pacienților la tratamentele necesare, a afirmat la Radio România Actualități purtătorul de cuvânt al CNAS, Mihaela Tănase.

Medicamentele cu reţete "pot fi ridicate de la orice farmacie din țară"

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Medicamentele prescrise de medic vor putea fi ridicate de joi de la orice farmacie din țară, indiferent de casa de asigurări cu care aceasta are contract.
 
Măsura va asigura un acces mai facil al pacienților la tratamentele necesare, a afirmat la Radio România Actualități purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Mihaela Tănase.

Mihaela Tănase: Până la această dată, medicamentele prescrise pe rețete puteau fi eliberate de o farmacie care se afla în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări cu care se afla și medicul care prescria rețeta. Începând de mâine însă, o farmacie va deservi toți asigurații care prezintă prescripții medicale, indiferent de casa de asigurări cu care se află în contract medicul care prescrie rețeta. Deci, practic o reţetă este valabilă pe întreg teritoriul țării. Exista o excepție, este vorba despre medicamentele care fac obiectul unor contracte cost-volum rezultat. Pentru aceste medicamente, farmacia trebuie să fie în contract cu aceeași casă de asigurări cu care se află și medicul care prescrie aceste medicamente.

Realizator: Mihaela Tănase a mai spus că până la data de 1 iulie medicii mai pot acorda consultații la distanță.
 
(PH)

Etichete farmaciiretetemedicamentemihaela tanase(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live