Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

29 Septembrie 2014
Vizualizari: 1379
Comentează add

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului Marius Savu spune că, în perioada următoare, va fi prezentată o listă actualizată de medicamente compensate şi gratuite.

Medicamente noi pe lista celor compensate și gratuite

adriana-turea

Foto: Arhivă.

Dosarele medicamentelor noi care au fost depuse pentru evaluare în vederea introducerii pe lista celor compensate şi gratuite vor primi un răspuns în următoarele două zile, susţine preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Marius Savu.

El a precizat că, în perioada următoare, va fi prezentată o listă actualizată de medicamente compensate şi gratuite.

"Nu aş vrea să mai vorbim de o nouă listă de compensate, aş vrea să vorbim de o evaluare continuă a listei de compensate. Am avut în iulie o primă updatare, avem în momentul de faţă, în transparenţă, un nou grup de medicamente care, conform analizelor pe care le avem, intră necondiţionat. Ne dorim ca, după acest prim hop, să existe o evaluare permanentă a listei", a declarat președintele ANM.

Marius Savu a precizat că autorităţile intenţionează să încheie anumite acorduri cu producătorii de medicamente, astfel încât aceştia să suporte o parte din preţul medicamentului compensat, iar, în schimb, pentru aceste produse să nu se plătească taxa clawback.


Etichete medicamentedosarecompensateevaluarelistaMarius SavuAgentia nationala s Medicamentuluitaxaclawback

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live