Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

22 Octombrie 2015

La nivelul Parlamentului European există instituţia unui Mediator pentru rapirile internaţonale de copii de către unul dintre părinţi

Mediatorul Parlamentului European Mediatorul Parlamentului European - Conține audio

alis-georgescu

 

 La nivelul Parlamentului European există instituţia unui Mediator pentru rapirile internaţonale de copii de către unul dintre părinţi.

Funcţia de Mediator al Parlamentului European pentru răpirile internaţionale de copii de către unul dintre părinţi a fost creată în 1987 pentru a veni în ajutorul copiilor proveniţi din căsătorii sau relaţii între persoane de cetăţenii diferite, care au fost răpiţi de unul dintre părinţi.

 
Rolul Mediatorului este de a contribui la găsirea unor soluţii reciproc acceptabile, în interesul superior al copilului, atunci când acesta a fost sustras unuia dintre parinti, în urma separării soţilor sau partenerilor de cetăţenii diferite sau care trăiesc în ţări diferite.
 
Părinţii care doresc să recurgă la o procedură de mediere sunt convocaţi la Parlamentul European sau la locul de reşedinţă al minorului  pentru a discuta litigiul acestora în mod deschis, în afara procesului judiciar rigid, procedura oferă sprijin competent şi legitim, încercând să facă această discuţie posibilă şi benefică. 
 
AUDIO:

Etichete mediator,Parlamentul Europeanrapiri de copii

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live