Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 08 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

3 Octombrie 2019
Vizualizari: 589
Comentează add

Media 2020 a deschis "un nou orizont de comunicare între Europa și Asia"

alina-stanuta

Foto: Alexandru Dolea

40 de reprezentanţi ai celor mai importante organizaţii de media publice din Europa şi Asia-Pacific participă la cea de-a cincea ediţie a Conferinţei Media 2020, organizată de Radio România în parteneriat cu Asia-Pacific Broadcasting Union.

Se discută, printre altele, despre viitorul media în era digitală şi despre combaterea ştirilor false.

Președintele director-general al Radio România, Georgică Severin, arăta în deschiderea evenimentului că încă de la prima ediție,  Media 2020 a deschis un nou orizont de comunicare între Europa și Asia. Trebuie să ne uităm la viitor și să ne concentrăm pe ceea ce ne unește, mai spune Georgică Severin.

Georgică Severin: Într-o lume complexă în care ne confruntăm cu dificultăți comune, plecând de la greutăți economice și politice, până la noua eră digitală, a ne împărtăși experiențele și bunele practici este o necesitate. Este convingerea mea că doar împreună putem depăși aceste inconveniente.

Reporter: Prezent la București, doctor Javad Mottaghi, secretarul general al ABU, arăta că audiența serviciilor publice de media are nevoie de știri independente, imparţiale şi de încredere care trebuie realizate de profesionişti.

Javad Mottaghi: Nu trebuie să uităm că serviciile publice de media trebuie să creeze conținut de calitate, serviciile publice trebuie să fie centre de excelență, nu trebuie să avem doar un cameraman sau un producător, ci cel mai bun cameraman sau cel mai bun producător, pentru că acest lucru este esențial în supraviețuirea serviciilor publice de media.

Radio România și BBC Radio vor semna un acord bilateral în vederea dezvoltării unui parteneriat creativ de cooperare între cele două instituții. Acest acord urmează celorlalte două semnate cu Radio France și RAI și face parte din strategia de colaborare a Radio România cu cele mai prestigioase instituții media din Europa.
 


Etichete Media 2020Radio RomâniaGeorgică SeverinJavad Mottaghi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live