Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Septembrie 2017
Vizualizari: 822
Comentează add

Cum menţin organizaţiile media o viziune clară într-un peisaj media în schimbare rapidă - una dintre temele participanţilor la Reuniunea Anuală a Radiodifuzorilor Publici

Media publice "au mandat de a oferi informaţii, educaţie şi valori"

radiojurnal

Întâlnirea anuală a radiodifuzorilor publici, Sinaia, septembrie 2017. Foto: Alexandru Dolea.

Cum menţin organizaţiile media o viziune clară într-un peisaj media în schimbare rapidă - a fost una din temele principale asupra cărora şi-au concentrat atenţia participanţii la Reuniunea Anuală a Radiodifuzorilor Publici.

Ei au subliniat, în cadrul dezbaterilor care au loc la Sinaia, că organizaţiile de media publice au mandatul de a oferi informaţii, educaţie şi valori culturale pentru întreaga societate. Reporterul RRA Angela Matei relatează că într-un peisaj media în schimbare rapidă, rolul difuzorului public devine mai important decât oricând.

Pe lângă furnizarea de informaţii exacte, corecte şi imparţiale, mass media publice trebuie să contribuie şi la dezvoltarea comunităţilor locale cu diverse culturi şi stiluri de viaţă. Exemple concrete în acest sens a prezentat Radio Canada, care emite în opt limbi, după cum sublinia preşedintele instituţiei Hubert Lacroix.

Hubert Lacroix: Suntem concentraţi în a încerca să reflectăm diversele noastre comunităţi aşa cum sunt ele. Nu suntem un post public perfect, mai facem şi greşeli, dar cred că misiunea noastră ca instituţie care serveşte publicul este să punem la loc de cinste diversitatea culturală şi incluziunea socială.

Să promoveze siguranţă şi securitate pentru comunităţi, să pună în valoare cultura şi să creeze experienţe culturale de înaltă calitate folosind tehnologia de vârf, să contribuie la educaţie şi să furnizeze emisiuni şi servicii pe înţelesul tuturor sunt, de asemenea, printre obligaţiile pe care trebuie să şi le asume radioul şi televiziunea publice. Despre rolul acestora în peisajul media actual a vorbit şi secretarul general al Asociaţiei Radiodifuzorilor Publici, Toshiyuki Sato.

Toshiyuki Sato: Există tipuri diferite de media: comercială, guvernamentală şi publică. Pentru mine, a fi publică este cel mai important în societatea civilă. Noi avem acum o provocare din partea, aş spune, dezvoltării tehnologiei comunicaţiilor. Prin problema liberalizării comunicaţiilor, pentru oricine există tendinţa în creşterea populismului sau a urii pentru alţi oameni. Noi, ca serviciu public, avem o nouă îndatorire: să facem această societate civică democratică să funcţioneze.


Etichete Reuniunea Anuală a Radiodifuzorilor Publicisinaia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live