Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

2 Iunie 2013
Vizualizari: 2012
Comentează add

Echipajul feminin de 8 plus 1 al României a câştigat medalia de aur la Campionatul European de la Sevilla. O altă medalie de aur a obținut și echipajul feminin de dublu rame.

Medalii de aur pentru România la Campionatul european de canotaj

paul-poterasi

Foto: Arhivă

Medalie de aur pentru echipajul de 8 plus 1 al României la Campionatul European de canotaj.
 
Echipajul feminin de 8 plus 1 al României a câştigat, duminică, medalia de aur la Campionatul European de la Sevilla, aceasta fiind a şaptea performanţă consecutivă pentru sportivele tricolore la nivel continental.
 
Favoritele finalei de 8 plus 1, Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Nicoleta Albu şi Daniela Druncea, au dominat cursa de 2000 de metri de la un capăt la altul.
 
Medalie de aur pentru a şaptea oară consecutiv
 
Echipajul României a încheiat cu timpul de 6:41.83 minute, obţinând medalia de aur, pe care a cucerit-o pentru a şaptea oară consecutiv.
 
Pe podium au mai urcat Germania (argint, 6:50.20 minute) şi Rusia (bronz, 6:53.32).
 
România a mai cucerit duminică două medalii în finalele de la Sevilla, aur prin echipajul feminin de dublu rame (Cristina Grigoraş şi Andreea Boghian) şi argint prin echipajul masculin de 4 rame fără cârmaci (Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pârghie, Florin Curuea).
 
La ediţia din 2012 a Campionatului European, România a cucerit cinci medalii (două de aur, două de argint şi una de bronz).

Etichete canotajmedalie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live