Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Prietenii de la 10

3 Octombrie 2017
Vizualizari: 482
Comentează add

Colonelul (în retragere) Petruţ Dorin la RRA

Medalia este inima unui militar rănit. Medalia este inima unui militar rănit. - Conține audio

prietenii-de-la-10

  Petruţ Dorin. Foto. Luciana Gingăraşu

Militarii care au reprezentat ţara noastră la jocurile INVICTUS de la Toronto s-au întors victorioşi acasă. Au cucerit patru medalii, dintre care una de aur. Cea de aur a ajuns în Clubul de toamnă al prietenilor de la 10. Colonelul în retragere Petruţ Dorin a vorbit despre ce reprezintă pentru militarii români această competiţie,câte ore de antrenamente sunt în spatele unei medalii,dar şi despre amintirile din teatrele de operaţii sau camarazii de arme."Am câştigat mult mai mult decât o medalie, am cucerit prietenia şi respectul veteranilor din România şi din celelalte state participante la INVICTUS".Petruţ Dorin a câştigat aurul alături de Ionuț Butoi, și Nicușor-Augustin Pegulescu.

Dorin Petruț a fost rănit în anul 2007, în Irak. Are în piciorul stâng, de la genunchi la gleznă, o tijă din titan, prinsă cu cinci șuruburi. Se antrenează pentru proba de tir cu arcul.

Echipa ţării noastre la Invictus Games a fost formată din 15 militari răniţi în Irak şi Afganistan, care au concurat la sase discipline sportive - tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot.Au fost câştigate în total 4 medalii,1 aur,1 argint, 2 bronz.

AUDIO. Prietenii de la 10. Petruţ Dorin


Etichete prietenii de la 10invitatiinvictusPetruţ Dorin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live