Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

16 Iunie 2018
Vizualizari: 492
Comentează add

Deși este luna iunie, selecționatele importante de rugby încearcă să nu se relaxeze.

Meciuri tari de rugby în toată lumea, în acest weekend

gabriel-bucur

  Sursa foto: World Rugby

Traversăm o perioadă în care pare imposibil de crezut că mai există și alte competiții în afară de Campionatul Mondial de fotbal. Cei care preferă alte sporturi sau doresc doar să-și clătească mintea au, la alegere, în acest weekend, meciurile tari de rugby.

Întâlnirile internaționale decurg conform cutumei arătate în sportul cu balonul oval: vara, selecționatele europene de calibru zboară în emisfera sudică pentru a disputa meciuri împotriva reprezentativelor de acolo, în vreme ce toamna se întâmplă reversul.

Sâmbătă, sunt programate atât meciuri amicale, cât și câteva oficiale.

în primul rând, lupta dintre Germania și Portugalia, din runda finală europeană de calificare la Cupa Mondială din 2019. De precizat că învingătoarea o va înfrunta pe Samoa pentru un loc în Grupa A a Mondialului.

În meciurile de testare, adversare spectaculoase vor fi mai ales în partidele Noua Zeelandă (campioana mondială en titre) versus Franța și Australia (vicecampioana mondială) contra Irlandei, însă nici Africa de Sud – Anglia și Australia – Irlanda nu sunt de ratat. Oferta mai include și Japonia – Italia, Argentina – Țara Galilor și Canada – Rusia.

Însă meciuri cu miză mai clară au loc sâmbătă și în Pacific Nations Cup, mini-turneul care asigură continuitatea activității rugbiștilor din patru țări, în perioada de pauză competițională.

Fiji, Georgia, Tonga și Samoa sunt țările ale căror echipe se înfruntă în această ediție, cu observația că, până în luna mai, locul celor din Samoa era atribuit României. Așadar, Tonga – Samoa și Fiji – Georgia sunt propunerile venite din insulițele Oceanului Pacific.

Duminică, programul include, cu excepția amicalului dintre Statele Unite ale Americii și Scoția, și meciuri din cadrul Campionatului Mondial de rugby pentru sportivii sub 20 de ani. Mai exact, ultimele din turneul care se desfășoară, de aproape trei săptămâni, în Franța.

În ordinea inversă a ierarhiei, amintim de Irlanda – Japonia și Scoția – Georgia, meciuri care decid ierarhia între locurile 9 și 12, și de Argentina – Australia și Țara Galilor – Italia, care se înfruntă pentru ordinea între locurile 5 și 8.

Evident, cele mai așteptate sunt confruntarea dintre Africa de Sud și Noua Zeelandă, pentru locul al treilea, și meciul din finala Mondialului de tineret: Anglia – Franța.


Etichete rugby

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live