Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Bogdan

24 Februarie 2019
Vizualizari: 719
Comentează add

Echipele de robotică din judeţul Alba au participat sâmbătă, la meciuri demonstrative, în cadrul Campionatului Naţional.

Meciuri demonstrative ale echipelor de robotică din judeţul Alba

andreea-bogdan

Foto: www.facebook.com/NatiePrinEducatie/.

 Echipele de robotică din judeţul Alba s-au confruntat ieri în meciuri amicale, în pregătirea Regionalului de la Cluj-Napoca, din cadrul competiţiei naţionale.

La eveniment a fost organizată şi o campanie de strângere de fonduri în scopuri umanitare, după cum transmite corespondentul RRA, Andreea Bogdan:


Reporter: Patru echipe formate din tineri pasionaţi de robotică şi-au prezentat invenţiile la cel mai mare complex comercial din oraş.


Alexandra Jurcă: Mă numesc Jurcă Alexandra şi fac parte din echipa Xeo. Suntem patru echipe de robotică, care participăm la concursul FIRST Tech Challenge România: echipa Xeo, Esentza Robotics, ArmyBot şi RUBIX. Am decis să arătăm şi cetăţenilor din Alba Iulia ce facem noi şi să ne ducem roboţii la mall, să facem nişte meciuri demonstrative.


Reporter: Acțiunea nu este doar demonstrativă și pregătitoare cu ocazia apropierii regionalului din Cluj-Napoca din cadrul competiției naționale BRD FIRST Tech Challenge România, ci are și un scop caritabil de strângere de fonduri.


Tătar Darius, reprezentantul echipei de robotică al Colegiului Naţional Militar din Alba-Iulia: Am hotărât să facem o demonstraţie de robotică şi, în acelaşi timp, să facem şi o adunare de fonduri pentru un scop caritabil.


Reporter: Anul trecut, echipa Xeo, de la Colegiul Național "Horia, Cloșca și Crișan" din Alba Iulia, a ajuns la etapa mondială a concursului de robotică, ce s-a desfășurat în Detroit, Statele Unite ale Americii.


Etichete Meciuri demonstrative ale echipelor de roboticăjudeţul AlbaAsociaţia Naţie Prin EducaţieFIRST Tech Challenge România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live