Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Decembrie 2020
Vizualizari: 827
Comentează add

Meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a fost întrerupt în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci rasiste din partea celui de-al patrulea oficial.

Meci întrerupt în Liga Campionilor, din cauza unor remarci rasiste

florin-lepadatu

Foto: uefa.com

Meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a fost întrerupt în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci rasiste din partea celui de-al patrulea oficial, românul Sebastian Colţescu.


Turcii au părăsit terenul la doar 14 minute de la începerea meciului, după ce un membru al stafului tehnic al echipei din Istanbul, un camerunez, l-a acuzat pe arbitrul de rezervă, Sebastian Colţescu, că a vorbit despre el folosit cuvântul " négro".

S-a iscat un schimb de replici tensionat, la marginea terenului, cel jignit întrebând-l pe arbitrul român, în engleză  „De ai spus négro? De ce? Te-am auzit spunând asta!”.

Vreau să precizez că în franceză „negru” se spune „noire”, iar cuvântul „négro” este un termen jignitor, cu încărcătură rasistă, putând fi tradus şi „cioară sau cioroi”, de unde şi posibila confuzie, dar şi amploarea scandalului.

Este extrem de grav dacă un arbitru îşi permite un astfel de comportament” – comentau jurnaliştii francezi, în timpul transmisiei în direct a altercaţiei.

După ce jucătorii turci au refuzat să mai joace, au părărist terenul şi cei de la Paris-Saint Germain, în semn de protest faţă de presupusul derapaj raisist.

Potrivit jurnaliştilor francezi, vedetele echipei pariziene, Neymar şi Mbappe, s-au alăturat şi ei celor care i-au cerut explicaţii arbitrului Colţescu.

Este de necrezut ca tocmai un arbitru validat de UEFA să aibă un comportament rasist în public, în timp ce organizaţia s-a angajat într-un proces hotărît de combatere a manifestărilor rasiste din fotbal, după incidente trecute, petrecute însă în tribune şi nu pe teren – comentau aseară televiziunile franceze.

„Este un gest inedit în istoria Ligii Campionilor” – scria şi cotidianul Le Monde.

Subiectul nu lipseşte din nicio publicaţie, iar reacţiile vor continua să curgă şi nu doar din lumea sportului, cu siguranţă, relatează corespondentul RRA la Paris, Daniela Coman.

UEFA a anunţat că meciul va fi reluat miercuri, cu o altă brigadă de arbitri.


Etichete liga campioniloruefa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live